Wat Is Beter Voor De Hond Brokken Of Vers Vlees?

Wat Is Beter Voor De Hond Brokken Of Vers Vlees
– Bewezen: weinig ontlasting – Vlees (vers en verhit) is beter te verteren dan brokken. Vers-vlees diëten bevatten daarnaast weinig vezels. Dat is de reden dat honden en katten op een vers vlees dieet weinig ontlasting produceren. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn: er zijn honden die obstipatie krijgen van een vlees dieet.

Kan een hond alleen op brokken leven?

Voordelen van hondenbrokken – Voordeel van hondenbrokken (mits het een kwalitatief goede hondenbrokken zijn) is dat de hond alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt in de juiste verhouding. Een ander voordeel is dat als de hond alleen hondenbrokken eet, er minder gebitsproblemen zullen ontstaan.

  • Dit laatste geldt meer voor geëxtrudeerde brokken dan voor geperste brokken, omdat geëxtrudeerde brokken pas in de maag oplossen;
  • Een ander voordeel is dat hondenbrokken lang bewaard kunnen blijven;
  • Bovendien zijn hondenbrokken goedkoper dan alleen vers vlees of natvoer;

Het is hygiënisch en makkelijk mee te nemen. In droogvoer zit bovendien vaak (een deel) gedroogd vlees of vleesmeel. En dit bevatten per 100 gram meer eiwitten dan vers of rauw vlees. Een laatste voordeel is dat hondenbrokken een complete maaltijd zijn: alle noodzakelijke voedingsstoffen zitten er in.

Heeft een hond brokken nodig?

Het korte antwoord – Eerlijk gezegd is droog, nat en gemengd voer prima voor de meeste honden. Belangrijk is dat het alle voedingsstoffen bevat die je dier nodig heeft  (zoals het onze). Jouw keuze gaat dus meer over je persoonlijke voorkeur (en die van je hond).

Waar moet je op letten bij het kopen van hondenvoer?

De samenstelling van hondenvoer – Goed hondenvoer bestaat voor ten minste 25% uit dierlijk eiwit. Denk daarbij aan vlees zoals kip, lam of rund. Ook vis bevat hoogwaardige eiwitten waar honden veel aan hebben. Naast dierlijk eiwit wordt er soms plantaardig eiwit zoals soja aan hondenvoer toegevoegd.

See also:  Welk Brood Voor Diabetici?

Bevat de brok ook plantaardige eiwitten? Dan is het geen overbodige luxe als het voer nog meer eiwitten bevat. Plantaardige eiwitten worden door de hond immers niet op dezelfde wijze benut als dierlijke eiwitten.

Naast eiwitten bevat hondenvoer vaak ook de nodige koolhydraten. Deze worden gewonnen uit granen of andere koolhydraatbronnen zoals aardappel of erwt. Let goed op dat hondenvoer niet teveel koolhydraten bevat. Natuurlijk heeft uw dier hiervan wel een beetje nodig: koolhydraten geven immers snelle energie.

Tevens bevatten granen vezels die een goede werking van het maagdarmstelsel van uw hond stimuleren. Honden hebben er echter moeite mee om grote hoeveelheden koolhydraten in een keer te verteren. Om deze reden bestaat gezond hondenvoer voor maximaal 40% uit koolhydraten.

Meer vinden wij niet verantwoord, maar minder mag altijd. Zoals we al even lieten vallen zijn er verschillende koolhydraatbronnen in hondenvoer te vinden. Zo kunt u kiezen voor hondenvoer met of zonder granen. Graanvrij hondenvoer is niet per definitie koolhydraatarm: de koolhydraten worden bijvoorbeeld gewonnen uit aardappel, erwten, zoete aardappel of tapioca.

Welke hondenbrokken kan je mengen met KVV?